TARİHÇEMİZ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

30.11.2020 1823

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1932 yılında İlkokul olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılmıştır. Iğdır'ın kurtuluş gününden adını alarak 12 KASIM İLKOKULU olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

6 derslik olarak açılan okul binası 59 yıl hizmet vermiştir. Daha sonra Askeri arşivlerde yapılan incelemeler sonucunda Iğdır'ın kurtuluşunun 14 Kasım olduğu anlaşılmıştır. 1985 yılında okulun adı KURTULUŞ İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

26 derslik yeni okul binası 27.10.1991 yılında hizmete girmiş olup, aynı yıl 8 yıllık İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında geçilen 4+4+4 sistemi ile tekrardan İLKOKUL olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Şehrimizin köklü okullarından biri olan kurumumuz 1932 yılından bu güne kadar binlerce öğrenci mezun etmiştir. Okulumuzdan mezun olanlar arasında öğretmen,doktor, mühendis, avukat vb bir çok meslek alanında başarılar kazanmış öğrencilerimiz bulunmaktadır.

1932 yılından bugüne değin şehrimizin eğitim hayatına öncülük eden kurumumuz, bundan sonraki süreçlerde de güçlü kadrosu ve geleceğe yönelik vizyonu ile Iğdır halkının eğitim hayatında yer bulacaktır.